Ben jij een ervaren beleidsmedewerker binnen de (ambulance)zorg en wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van verantwoorde en kwalitatief hoogwaardige ambulancezorg? Wij zijn op zoek naar een ervaren Beleidsmedewerker.

 

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor het optimaliseren en actualiseren van het operationeel beleid. Je leidt projecten, bijvoorbeeld op het gebied van zorg- en functiedifferentiatie of de opbouw van nieuwe samenwerkingsverbanden met ketenpartners. Je signaleert informatiebehoefte, analyseert informatiestromen en brengt deze zo nodig in kaart. Je voert onderzoeksopdrachten uit, waarbij je verantwoordelijk bent voor eigen planning en kwaliteitsbewaking. Je begeleidt de implementatie en evaluatie van operationeel beleid en je adviseert over mogelijke verbeteringen op de korte en middellange termijn. Bij de beleidsontwikkeling stem je veelvuldig af met alle ketenpartners.
 

Wat vragen wij?

HBO- of academisch- werk- en -denkniveau. Je hebt bij voorkeur werkervaring in een soortgelijke functie in de (ambulance)zorg. Verder ben je op de hoogte van recente ontwikkelingen binnen het totaalpakket van de ambulancezorg, heb je een goed beeld van de doelgroep en ben je betrokken bij ons primair proces. Je begrijpt politiek-bestuurlijke verhoudingen en je hebt ervaring in het tactvol onderhandelen met andere partijen. Je bent een netwerker die de RAVHM professioneel en enthousiast vertegenwoordigt. Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden en aantoonbare ervaring in het schrijven van beleidsstukken. Je toont durf, stabiliteit en zelfvertrouwen en bent een echte teamplayer. Je kunt analyseren en proactief met oplossingen komen. Je weet wat er speelt in het vakgebied, de omgeving en de organisatie.
 

Salaris

De aanstelling vindt plaats volgens de CAO Ambulancezorg. Het salaris is afhankelijk van werkervaring en opleiding en bedraagt minimaal € 2.864, – bruto per maand (FWG IP 25) en maximaal € 4.862, – bruto per maand (FWG IP 54) bij een werkweek van 36 uur per week. Dit is in afwachting van de definitieve inpassing van deze functie in de FWG-methodiek. Bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden kan deze tijdelijke aanstelling van een jaar, bij een positieve beoordeling, worden omgezet in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

 

Extra informatie

Een assessment maakt mogelijk deel uit van de sollicitatieprocedure.
 

Inlichtingen en procedure

Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Marthe Cramer, Hoofd operationele dienst, telefoonnummer 06-26780304.

Je sollicitatie met motivatie en C.V. kun je voor 18 november 2019 mailen naar peno@ravhm.nl onder vermelding van vacature beleidsmedewerker.
 

Ja, ik wil deze baan