Bij de RAV  is op post Leiden meerdere vacatures voor de functie van;

 

Verpleegkundige Middencomplexe Ambulancezorg
24-28 uur per week

De ambulance wordt ingezet bij gepland vervoer (laag- en middencomplex) van patiënten die op dat moment geen acute medische zorg nodig hebben. De Verpleegkundige Middencomplexe Ambulancezorg (ook wel: MCA Verpleegkundige) waakt ervoor dat de patiënt tijdens het vervoer stabiel blijft en het vervoer zo comfortabel en prettig mogelijk verloopt..

 

Belangrijkste taken

 organiseert en coördineert de zorg aan de patiënt tijdens vervoer;
 verleent (psychosociale) begeleiding aan de patiënt (en familie);
 bespreekt met de chauffeur de wijze van vervoer en de te volgen werkwijze;
 registreert en verwerkt de administratieve gegevens van de patiënt en rapporteert over de aard van de klachten en handelingen die zijn verricht;
 draagt zorg voor de overdracht van de patiënt en zijn medische gegevens aan de ketenpartners.

 

Functie-eisen

 diploma Verpleegkundige niveau 4
 een geldige BIG-registratie
 tenminste drie jaar werkervaring in het ziekenhuis of de thuiszorg

 

Competenties

 uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden
 empathisch vermogen
 samenwerken
 zelfstandig kunnen handelen
 stressbestendigheid en doorzettingsvermogen

 

Meer over RAV Hollands Midden

Bij de RAV Hollands Midden werken 250 medewerkers in de rijdende dienst, op post Leiden zijn 160 medewerkers werkzaam. Daarnaast zijn er 30 medewerkers op de meldkamer en 20 medewerkers die bij de ondersteunende afdelingen werkzaam zijn. Dit gaat bijvoorbeeld om de onderdelen: kwaliteit, medische ondersteuning, roosterplanning, scholing, beleid- en beleidsontwikkeling etc. Zij leveren allemaal een bijdrage aan het verlenen van goede ambulancezorg aan de bewoners van de regio Hollands Midden. Meer informatie over het werken bij RAV Hollands Midden: www.werkenbijravhm.nl.

 

Wat bieden wij jou?

De indienstname vindt plaats volgens de CAO Ambulancezorg. De RAV HM wil zich onderscheiden door een goed personeelsbeleid met veel persoonlijke aandacht voor de medewerkers, opleidingsmogelijkheden en loopbaanontwikkeling. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2.554,- en maximaal € 3.468,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. Dit is in overeenstemming met functieschaal 45.

Bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden kan het dienstverband van één jaar, bij een positieve beoordeling, worden omgezet in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

 

Inlichtingen en procedure

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan de functie-eisen? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren! Een selectiegesprek en 2 meeloopdagen maken deel uit van de selectieprocedure. Jouw motivatiebrief en CV ontvangen wij graag uiterlijk 1 februari 2023.

Solliciteren kan via sollicitatie@ravhm.nl. Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met een van de locatiehoofden Leiden, Willie de Best (06-51864924) of Leonard Pels (06-28066511)

 

Verder belangrijk om te weten

 Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur;

 Het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt deel uit van de procedure;
 Navraag bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd met betrekking tot artikel 25, eerste lid van de Wkkg maakt deel uit van de procedure:

 Een medische keuring maakt deel uit van de procedure”.