Zorgambulancechauffeurs m/v Locatie Gouda 36 uur, deeltijd is ook mogelijk

 

De zorgambulancechauffeur bestuurt de zorgambulance, is verantwoordelijk voor een comfortabel vervoer van de patiënt en zijn meerijdende mantelzorgers/familieleden en verricht enige assisterende taken voor de zorgambulancebegeleider. De zorgambulancechauffeur beschikt over goede rijvaardigheden, medische basiskennis en sociaal communicatieve vaardigheden.

Voorbeelden van concrete taken

Je…

 • bepaalt de meest geschikte route en zorgt voor veilig, efficiënt en comfortabel vervoer van de patiënt (en familie)
 • behandelt de patiënt met respect conform de beroepscode Ambulancezorg
 • handelt conform professionele en (rij)technische standaarden
 • begeleidt de patiënt (en familie)
 • draagt zorg voor een effectieve communicatie en interactie met patiënten en andere

betrokkenen

 • treedt adequaat op bij incidenten in de zorg en bij incidenten die de veiligheid van patiënten en/of medewerkers betreft
 • controleert en onderhoudt de ambulanceapparatuur en materialen, herstelt kleine defecten en houdt de ambulance schoon

 

 Waar ga je werken?

Regio Hollands Midden telt 19 gemeenten met in totaal 770.000 inwoners. De regio bestrijkt de Bollenstreek, Leiden en omstreken, Alphen aan den Rijn en Gouda en omstreken. De RAV Hollands Midden heeft 250 medewerkers in dienst. De 31 ambulances rijden jaarlijks 60.000 ritten. De helft hiervan is spoedvervoer. De sfeer bij ons is vriendelijk en open. De medewerkers zijn ambitieus. Bij RAV Hollands Midden zijn het wagenpark, de materialen waarmee we werken en de opleidingen van hoge kwaliteit.

 

Wie zoeken we?

je hebt een diploma op MBO niveau 3, bij voorkeur in de gezondheidszorg

 • rijbewijs B en bij voorkeur C1 (B rijbewijs is voor deze functie minimaal een vereiste)
 • uitstekende rijvaardigheid en het met goed gevolg afleggen van een rijvaardigheidsanalyse
 • geldig EHBO- en reanimatiediploma (Oranje Kruis of Rode Kruis)
 • uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden
 • actuele geografische en stratenkennis van de regio is een pré
 • stagedagen, een rijvaardigheidstest en een medische aanstellingskeuring maken deel uit van de procedure.

De zorgambulancechauffeur kan bij ons doorgroeien naar de functie van ALS-chauffeur. Daarom vragen wij van kandidaten een aantoonbaar MBO-3 werk- en denkniveau

Competenties

goede rijvaardigheid, medische basiskennis, communicatieve vaardigheden, gebruik van communicatiesystemen, kennis van het zorgproces voor de specifieke doelgroep.

Salaris

De aanstelling vindt plaats volgende de CAO Ambulancezorg. Het salaris bedraagt bij een aanstelling in de functie van Zorgambulancechauffeur minimaal € 1.792,- en maximaal
€ 2.665, – bruto per maand, (functiegroep 35 -indicatief- bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week), afhankelijk van opleiding en ervaring, exclusief onregelmatigheidstoeslag.

Goede arbeidsvoorwaarden

Wanneer je bij ons in dienst komt, zorgen we goed voor je. Naast de gebruikelijke arbeidsvoorwaarden, organiseren we bijvoorbeeld meerdere keren per jaar leuke evenementen als BBQ’s, het Sinterklaasfeest en de nieuwjaarsborrel.

Verlofaanspraken

De verlofaanspraken waar je recht op hebt, bedragen voor een ambtenaar met een 36-urige baan 172 vakantie-uren per kalenderjaar. Dit zijn 144 wettelijke vakantie-uren en 28 bovenwettelijke vakantie-uren. We kennen ook een PLB (Persoonlijk levensfase budget): dit zijn 35 uren per jaar.

Cafetariamodel

Het cafetariamodel biedt de mogelijkheid om, voor zover de bedrijfsvoering het toelaat, een aantal verlofuren, het vakantiegeld of de eindejaarsuitkering fiscaal vriendelijk te laten verrekenen. Het cafetariamodel biedt de volgende mogelijkheden:

een fiets met verzekering en accessoires
het kopen of verkopen van vakantie-uren
extra reisvergoeding woon-werkverkeer
extra vergoeding voor functie gerelateerde studies, vakliteratuur, kosten vakbond of beroepsvereniging

Zorgverzekering

Je kunt zelf kiezen bij wie je je zorgverzekering wilt afsluiten. Er is een collectief contract afgesloten met IZA Zorgverzekeraar N.V. Dankzij dit contract krijg je korting op basis- en aanvullende verzekeringen. Ook bij Zorg- en Zekerheid ontvang je een collectiviteitskorting van 10%.

Medewerkers die onder de CAO ambulancezorg vallen ontvangen bovendien een werkgeversbijdrage van€ 172,- bruto per jaar als men een aanvullende verzekering heeft (bedrag is afhankelijk van je salaris). Medewerkers met een salaris tot en met FWG 45 ontvangen € 100,- extra.

Pensioenverzekering

RAV Hollands Midden is voor de pensioenverzekering aangesloten bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP). Het ABP kent onder meer een uitkering bij geheel of gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid en het ouderdomspensioen.

Salarisbetaling

Maandelijks wordt het salaris rond de 25e van de maand overgemaakt.

Sollicitatietraject

Om te bepalen of jij geschikt bent voor het werken op de zorgambulance, voeren we onder andere een persoonlijk gesprek en maak je een assessment. Ook rijd je een dienst mee om de sfeer te proeven en het werk van dichtbij mee te maken. Voordat je aangesteld kunt worden moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen en wordt er door de afdeling P&O in het kader van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen Zorg (WkkgZ) een referentiecheck verricht bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Dit heet vergewisplicht. Er vindt ook een aanstellingskeuring plaats. Solliciteren kan tot en met 22 april 2019.

Informatie

Voor nadere informatie over de vacature van Zorgambulancechauffeur kun je contact opnemen met Daniël van Campenhout, Locatiehoofd Gouda telefoonnummer 06-81554676 of 0182-560166

Ja, ik wil deze baan