Vanaf het moment dat je arriveert, ben jij verantwoordelijk voor de patiënt. Samen met de ambulancechauffeur lever je de best mogelijke zorg.

 

Wat ga je doen?

Samen met de ambulancechauffeur vorm je het ambulanceteam. Je werkt volgens een rooster gedurende alle dagen van de week in dag-, avond- en nachtdiensten.

Ben jij een CC- dan wel Ambulanceverpleegkundige, die een parttime oversteek willen maken naar ‘de andere kant’. Samen bouwen wij aan een werkomgeving waarin jij je verder kunt ontwikkelen in jouw vak én mee kunt helpen aan onze ambitie om de beste zorg in de regio te leveren.

 

Wat ga je doen als CC-verpleegkundige op de afdeling CCU/EHH

Als ambulanceverpleegkundige ga je starten op de afdeling CCU/EHH in het Alrijneziekenhuis te Leiderdorp. Als leerling CC-verpleegkundige ben je (mede)verantwoordelijk voor de triage van patiënten met (vermeend) acute cardiologische klachten. Je verleent specialistische verpleegkundige zorg aan CCU- en EHH patiënten. Ondersteuning vind je vanuit een nauwe multidisciplinaire samenwerking met arts assistenten, verpleegkundig specialisten, physician assistants en cardiologen. Je wordt opgeleid tot bedrijfshulpverlener voor de gehele locatie.
Voorafgaand aan de opleiding geldt een voorwerkperiode van twee maanden. Tijdens deze periode wordt beoordeeld of je geschikt wordt bevonden voor de opleiding. De opleiding duurt een jaar en start meerdere malen per jaar. Het theoretische deel van de opleiding volg je bij het opleidingsinstituut Educatie Zorgsector van het LUMC.

De CCU/EHH is een goed geoutilleerde afdeling en maakt deel uit van de RVE Cardiologie, die verder bestaat uit een hartfunctieafdeling, een polikliniek- en een verpleegafdeling. Na een recente verbouwing is de afdeling uitgebreid naar 18 bedden voor zowel CCU- als EHH-patiënten. Door deze integratie binnen één afdeling zijn de werkzaamheden voor de CC-verpleegkundige afwisselend en uitdagend.

 

Voorbeelden van concrete taken van een ambulanceverpleegkundige

Je…

 • zorgt ervoor dat de apparatuur en medicijnen in de ambulance gebruiksklaar aanwezig zijn
 • zet je in voor zowel spoedeisende als planbare zorg
 • verricht verpleegkundige en medische handelingen volgens het Landelijk Protocol Ambulancezorg
 • geeft aanwijzingen en opdrachten aan de ambulancechauffeur om bij de behandeling te assisteren
 • registreert gegevens over patiënten en behandeling

 

Waar ga je werken?

Regio Hollands Midden telt 19 gemeenten met in totaal 770.000 inwoners. De regio bestrijkt de Bollenstreek, Leiden en omstreken, Alphen aan den Rijn en Gouda en omstreken. De RAV Hollands Midden heeft 250 medewerkers in dienst. De 31 ambulances rijden jaarlijks 60.000 ritten. De helft hiervan is spoedvervoer. Samen met de ambulancechauffeur vorm je het ambulanceteam. Je werkt volgens een rooster gedurende alle dagen van de week in dag-, avond- en nachtdiensten. De sfeer bij ons is vriendelijk en open. De medewerkers zijn ambitieus. Bij RAV Hollands Midden zijn het wagenpark, de materialen waarmee we werken en de opleidingen van hoge kwaliteit.

De Academie voor Ambulancezorg biedt een initiële opleiding tot ambulanceverpleegkundige voor Cardiac Care verpleegkundigen aan. Deze opleiding duurt een jaar en bevat negen lesdagen en stages op de afdelingen spoedeisende hulp, huisartsenpost, anesthesie, kinderen en verloskunde.

 

 

Wie zoeken we?

 • Je hebt een diploma HBO-V of MBO-V/A-verpleegkundige
 • Je hebt een CCU of het diploma ambulanceverpleegkundige
 • Je staat in het BIG-register geregistreerd als verpleegkundige
 • Je bent in bezit van rijbewijs B

 

Competenties

  • Je bent sociaal sterk en hebt een goed inlevingsvermogen
  • Je bent flexibel en kan goed improviseren
  • Je bent stabiel, óók onder hoge druk, en je neemt in iedere situatie heldere besluiten

 

Salaris

Tijdens de opleiding wordt je salaris ingedeeld volgens Cao Ziekenhuizen of CAO Ambulancezorg. Na afronding van de opleiding bieden we de mogelijkheid van een combinatiefunctie waarin je afwisselend op de CCU/EHH en in de ambulancedienst aan het werkt blijft. We zorgen ervoor dat je één werkgever hebt voor de combinatiefunctie. De functie Ambulanceverpleegkundige is ingedeeld in schaal 55 van de CAO Ambulancezorg. De functie CC-verpleegkundige is ingedeeld in FWG 55. Je kunt gebruikmaken van diverse fiscaal aantrekkelijke regelingen.

 

Sollicitatietraject

Om te bepalen of jij geschikt bent voor het werken op de ambulance, voeren we onder andere een persoonlijk gesprek en maak je een assessment. Ook rijd je een dienst mee om de sfeer te proeven en het werk van dichtbij mee te maken. Voordat je aangesteld kunt worden moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen en wordt er door de afdeling P&O in het kader van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen Zorg (WkkgZ) een referentiecheck verricht bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Dit heet vergewisplicht. Er vindt ook een aanstellingskeuring plaats

 

Informatie

Deel jij onze ambitie en wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Evelien Remijn, teamleider CCU/EHH, via telefoonnummer 071-582 8656 en/of Marthe Cramer, hoofd operationele dienst RAV Hollands-Midden, via telefoonnummer 06-26780304. Je kunt vrijblijvend kennismaken door een dagje mee te lopen!

 

Ja, ik wil deze baan Informatiepakket aanvragen