Als ambulancechauffeur breng je rust. In veiligheid breng je mensen van A naar B en assisteer je de verpleegkundige bij het verzorgen van de patiënt.

 

Wat ga je doen?

De ambulancechauffeur vormt samen met de ambulanceverpleegkundige het ambulanceteam. Je werkt volgens een rooster gedurende alle dagen van de week in dag-, avond- en nachtdiensten.

 

Voorbeelden van concrete taken

Je…

 • zorgt ervoor dat de ambulance klaar is voor direct gebruik
 • rijdt in opdracht van de meldkamer naar de patiënt
 • neemt, eenmaal bij de patiënt ter plaatse, de verantwoordelijkheid voor goede zorg van de patiënt. De verpleegkundige heeft hierbij altijd de leiding. Je voert de opdrachten uit die je van de verpleegkundige krijgt
 • assisteert de ambulanceverpleegkundige bij medisch handelen. Je maakt bijvoorbeeld hartfilmpjes en zorgt ervoor dat medicijnen klaar liggen voor gebruik
 • zorgt ervoor dat de patiënt en de verpleegkundige en eventuele overige inzittenden veilig worden vervoerd

 

Waar ga je werken?

Regio Hollands Midden telt 18 gemeenten met in totaal 770.000 inwoners. De regio bestrijkt de Bollenstreek, Leiden en omstreken, Alphen aan den Rijn en Gouda en omstreken. De RAV Hollands Midden heeft 250 medewerkers in dienst. De 31 ambulances rijden jaarlijks 60.000 ritten. De helft hiervan is spoedvervoer. De sfeer bij ons is vriendelijk en open. De medewerkers zijn ambitieus. Bij RAV Hollands Midden zijn het wagenpark, de materialen waarmee we werken en de opleidingen van hoge kwaliteit.

 

 

 

Wie zoeken we?

 • Je hebt een diploma op minimaal MBO 3-niveau, bij voorkeur in de zorg
 • Het is een pré als je in het bezit bent van een geldig EHBO-diploma met reanimatiecertificaat
 • Je bent bereid je diploma Ambulancechauffeur te behalen, of je hebt deze reeds in je bezit
 • Je bent in bezit van een geldig rijbewijs C of C1, dit is een must. Een rijtest maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

 

Competenties

 • Je bent sociaal sterk en hebt een goed inlevingsvermogen
 • Je bent flexibel en kan goed improviseren
 • Je bent stabiel, óók onder hoge druk, en je neemt in iedere situatie heldere besluiten
 • Je weet je goed te oriënteren en je kunt, letterlijk, snel je weg vinden

 

Salaris

De aanstelling vindt plaats volgens de CAO Ambulancezorg. Het salaris bedraagt bij aanstelling in de functie van Ambulancechauffeur maximaal € 3.225,- bruto per maand, schaal FWG 45 bij een 36-urige werkweek, exclusief onregelmatigheidstoeslag.

 

Goede arbeidsvoorwaarden

Wanneer je bij ons in dienst komt, zorgen we goed voor je. Naast de gebruikelijke arbeidsvoorwaarden, organiseren we meerdere keren per jaar leuke evenementen als BBQ’s, het Sinterklaasfeest en de nieuwjaarsborrel.

 

Verlofaanspraken
De verlofaanspraken waar je recht op hebt, bedragen voor een ambtenaar met een 36-urige baan 172 vakantie-uren per kalenderjaar. Dit zijn 144 wettelijke vakantie-uren en 28 bovenwettelijke vakantie-uren. We kennen ook een PLB (Persoonlijk levensfase budget): dit zijn 35 uren per jaar.

 

Cafetariamodel
Het cafetariamodel biedt de mogelijkheid om, voor zover de bedrijfsvoering het toelaat, een aantal verlofuren, het vakantiegeld of de eindejaarsuitkering fiscaal vriendelijk te laten verrekenen. Het cafetariamodel biedt de volgende mogelijkheden:

 • een fiets met verzekering
 • het kopen of verkopen van vakantie-uren
 • vitaliteit
 • extra vergoeding voor functie gerelateerde studies, vakliteratuur, kosten vakbond of beroepsvereniging

 

Zorgverzekering

Er is een collectief contract afgesloten met IZA Zorgverzekeraar N.V. en bij Zorg- en Zekerheid.
Dankzij dit contract krijg je korting op basis- en aanvullende verzekeringen.

Medewerkers die onder de CAO ambulancezorg vallen ontvangen bovendien een werkgeversbijdrage van€ 172,- bruto per jaar als men een aanvullende verzekering heeft (bedrag is afhankelijk van je salaris). Medewerkers met een salaris tot en met FWG 45 ontvangen € 100,- extra.

 

 

Pensioenverzekering
RAV Hollands Midden is voor de pensioenverzekering aangesloten bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP). Het ABP kent onder meer een uitkering bij geheel of gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid en het ouderdomspensioen.

 

Salarisbetaling
Maandelijks wordt het salaris rond de 25e van de maand overgemaakt.

 

Sollicitatietraject

Om te bepalen of jij geschikt bent voor het werken op de ambulance, voeren we onder andere een persoonlijk gesprek en maak je een assessment. Ook rijd je een dienst mee om de sfeer te proeven en het werk van dichtbij mee te maken. Voordat je aangesteld kunt worden moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen en wordt er door de afdeling P&O in het kader van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen Zorg (WkkgZ) een referentiecheck verricht bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Dit heet vergewisplicht. Er vindt ook een aanstellingskeuring plaats.

 

Op dit moment is hebben wij geen vacatures voor de functie van ambulancechauffeur.